sâmbătă, 20 martie 2010

[J`P] [eddy60] "Eficienta maxima"

Acest subiect va incepe cu o relatare ceva mai simpla.Scopul nu va fi de a critica ci doar de a informa.

Povestea incepe cu o fata ce astepta anumite explicatii legate de o lege data recent - a se intelege recent prin perioada octombrie 2009-martie 2010.

Se pare ca prin aceasta lege numarul studentilor de la forma de invatamant Masterat din cadru`respectivei facultati [prefer a nu da numele deoarece scopul acestui articol nu este a aduce injurii acelui centru universitar] va fi redus.

Totul pare ok pana la specificarea perioadei din care prezenta lege va intra in vigoare - odata cu ciclul universitar actual semestru 2, astfel ca pentru reducerea numarului pana la numarul specificat,pentru indeplinirea acelui numar necesar,unii studenti vor fi trecuti in regim de studii cu taxa.

Astfel observam o incalcare grava a unor principii de drept, dar legea e lege.
Cum multi din cei din anu2 de masterat doresc diploma - in cazul de neplata taxelor ei fiind exmatriculati - se renunta la corectitudine, au inghitit in sec si au platit taxa pentru semestru respectiv.

Si daca tot suntem la capitolul Master, ne putem aminti de "Monitorul Oficial nr. 0657 din 02 Octombrie 2009 , Actul nr. 5356 din 29 Septembrie 2009"

Astfel foarte multe centre universitare neacreditate au primit posibilitatea de eliberare a diplomelor de master - parca se vede la viitor licitatia pentru diploma de master.

Tot in spiritu prezentului articol am putea realiza un sondaj de opinie in care vom intreba in ce consta actuala modalitate de testare de la BAC.

Nu este trist faptul ca o sa ai raspunsuri diferite de la oameni apartinand unor generatii diferite cat faptul ca vei primi 6 raspunsuri diferite din partea a 5 persoane apartinand aceleiasi generatie si care peste ceva timp - cateva luni - urmeaza a se da "cap in cap" cu acest proces.

CONCLUZIA FINALA: multi dintre noi avem noroc ca am apucat inca o doza de stabilitate in sistemul de invatamant anterior

1 comentarii:

Andrei Boaca spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu