joi, 8 iulie 2010

[M`M] [eddy60] ShreK 4ever After [Film Review]

Lucrurile fine se spune ca au gustul precum o bucata de ciocolata, le savurezi din momentul in care le gusti si le doresti chiar si dupa ce ai terminat ciocolata, vrand inca o bucata de ciocolota.

Fie ca doar ne place gustul ei sau ne duce cu mintea in alta parte, senzatia produsa de ea ne face a vrea sau a crede in ceva care nu este posibil de multe ori.

Un lucru similar se intampla si cu filmele, pe cat de mult le savuram, pe atat de mult ne lasam purtati de povestea filmului ajungand a apartine pentru cateva clipe unui alt univers.

O asemenea creatie a artei minciunii e realizata in una din cele mai iubite ecranizari -- Shrek-- film care arata ca nu trebuie sa fii uman ca sa schimbi lumea.

Filmul prezinta un proces de umanizare al unui capcaun verde care de-a lungul primelor 3 parti ajunge de la a fi prieten cu un magar vorbitor pana la a fi chiar tata.

Odata cu anul 2007 a venit si Shrek the Third, un film mult asteptat care a dezamagit pe foarte multi, acesta dand aspectul ca a fost facut doar pentru a fi facut si a scoate bani.

Multi ar fi crezut ca povestea capcaunului a ramas sigilata pentru totdeauna, ceea ce nu a si fost.

Astfel, la 3 ani dupa trilogia Shrek, cartea destinului al acestui personaj e din nou deschisa spre a citi o ultima pagina din viata unui capcaun.

Ultima fila n-il prezinta pe Shrek satul de tot ceea ce a dorit si a obtinut in primele 3 parti vrand a avea parte de o clipa din timpul in care "lumea avea o noima " .

Facand un "pact cu diavolul", acesta ajunge sa afle cat costa o fractiune de prostie si cat de perfect poate fi ceea ce credea el a fi imperfect.

Daca a avut parte de zile intregi pentru a convinge lumea de umanitatea si esenta sa, de aceasta data are la dispozitie o zi pentru a repeta realizarile trecute si a-l invinge pe exuberantul Rumpelstiltskin.

Finalul pune publicul in fata unei intrebari care toate persoanele si-o pun la o anumita varsta, cat ne poate salva dragostea cuiva?..


CONCLUZIA FINALA: nu realizam ce avem pana nu pierdem acel ceva

nota finala (sub forma unui top 4):

1. Shrek (2001) - Shrek forever after(2010)
2. Shrek 2(2004)
3. Shrek The Halls (2007--miniclip realizat de Craciun)
4. Shrek The Third (2007)

2 comentarii:

Alexandra spunea...

Suna interesant dupa cum il prezinti tu, sper sa il vad si eu.

Alexandra spunea...

Apropo, ai o mica greseluta "Ultima fila n-il prezinta", si mie mi se mai intampla sa tastez liniuta inaintea pronumelui...

Trimiteți un comentariu