miercuri, 21 aprilie 2010

[J`P] [eddy60] 1 din 365

O conceptie foarte larg mediatizata e cea a imunitatii si a limitelor sale, existand diverse opinii legate de ce ar fi ea si care ar fi limitele acesteia.

Foarte multi din cei care ajung a lua un loc in reprezentarea puterii legislative pornesc de la ideea ca , de vreme ce au aceasta calitate, multe actiuni ale lor vor fi acoperite sub imperiul imunitatii de care acestia s`ar bucura.

Din perspectiva sa juridica, unii inteleg ca sfera de protectie al acestei insusiri nu este limitata doar la cel care poseda functia, multi derogand de la ea - ne amintim cu totii de situatii anterioare cand unele persoane, crezand probabil ca a fi parlamentar inseamna a fi nobil, si`au luat la serviciu rudele acestora pt a vota alaturi de ei.

Anumite persoane au indicat faptul ca datorita stresului la care sunt supusi prin functia lor ajung a lua astfel de decizii nepotrivite varstei si statutului lor, ei nu dorind a testa limitele imunitatii.

Alte caractere care alcatuiesc corpul reprezentarii poporului, sub acest permanent stres al serviciului au gasit remedii, aratand mereu cum somnul este cel mai bun mijloc de imbinare a muncii cu placutul.

Sub aspectul unor sanctiuni, vedem multi dintre noi cum o persoana dorind a`si arata 'supusenia' , declara ca renunta la imunitatea sa, desi aceasta ii este ridicata de drept, nu din bunavointa sa cat pentru "semnele" sale de "buna purtare".

O enigma pentru multi ramane cum aceasta "iresponsabilitate juridica" (s.d.) ajunge pentru unii o buna scuza legala pentru ceea ce multi dintre noi am ajunge a fi condamnati la "racoare".

CONCLUZIA FINALA: ce s`ar intampla daca toti am beneficia pt o zi din an de imunitate?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu