luni, 5 aprilie 2010

[OFL] [eddy60] Zile linistite

Odata cu varsta cred ca fiecare observa o oarecare schimbare a perspectivei sale cand vine vorba de conceptia timp liber si cum il administram.

Unele zile de sarbatoare ajung pentru multi a fi vazute drept zile de odihna - si nu e rau- in timp ce pt altii- prea multi- o vad ca o ocazie de testare a unor limite umane in domeniul 'adaparii',un lucru specific bovinelor.

Altii isi aduc aminte ca - de ex de Paste- e bine sa iei lumina, ca `asa zicea bunica`, in timp ce unii gasesc in astfel de zile un bun prilej de dezbatere a existentei divinitatii si in special a unor lucruri explicate ulterior in mod rational drept "sindromul lazar".

Daca ne gandim bine, putem introduce si o alta categorie,unde regasim multi oameni ce au o oarecare activitate publicistica, unde ii vedem cum dezbat vehement de ce considera ei ca religia e o prostie s.a.m.d. iar cu cateva ore inainte te intalneai cu ei cand sa iei lumina.
[dar de, un scandal prinde mai bine mereu decat un lucru bun]

Astfel de lucruri nu raman neobservate,multi din cei cu un grad de credinta incep a dezbate cat de 'pagan' e cel care isi neaga `radacinile divine`.

Si uite cum usor usor, din o zi in care, pe langa semnificatia sa religioasa dar cu un scop asemanator celui practic--acela de pace si armonie intre oameni pt o perioada de timp-- se ajunge la ce ne place `noua` cel mai mult - samburele discordiei.

Cei ce au timp de a indoi anumite lucruri precum "crede si nu cerceta" cat si cei care au unele convingeri puternic inradacinate, trebuie sa ia o pauza de la astfel de ocupatii si sa profite de ziua care trece pe langa ei.

Multi uita ca ''ce e prea mult strica''. In general o persoana bombardata cu astfel de stiri devine rece la ele.Cine crede,crede pt el, cine nu, tot la fel de bine. Este o problema care foarte multi nu inteleg ca nu tine de spiritul gregar cat de acel eu interior al fiecarui individ.

In general persoana careia incerci a`i impune ceva ajunge a detesta acel ceva nu pentru ca ar fi rau doar ca a ''gustat'' prea mult din el. [nu poti manca din aceeasi mancare zi de zi]

Sa incercam cu totii sa nu ne mai oprim mereu la semnificatia fiecarui lucru ci sa traim acel lucru.Zilele de sarbatoare sunt putine dar incarcate cu liniste si buna`stare,pacat ca multi uitam acest lucru.


CONCLUZIA FINALA: omul traieste pentru el nu pentru altii

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu