luni, 19 aprilie 2010

[M`M] [eddy60] Clash of the Titans 2010 vs 1981 [Film Review]

Fanii mitologiei in aceste zile cred ca pot profita de reducerea biletelor de la cinematografe pt pelicula "Clash of the Titans"(2010), un `remake` al ecranizarii cu acelasi nume din 1981.

Povestea abordata transpune aventurile semizeului Perseu din momentul nasterii sale pana la finalul fericit tipic istorisirilor in care subiectul principal e dat de ciocnirea dintre bine si rau.

Impartirea publicului difera in functie de sexe daca am analiza structura celor 2 transpuneri.

Versiunea `81 merge mai mult pe latura sentimentala, trairile cat si puritatea personajelor, fiind o ilustrare perfecta a timpului in care a fost lansat filmul in timp ce pelicula din acest an prefera a aborda tematica sub un sir parca fara sfarsit de actiune cu intrigi puternic dezvoltate inca de la inceput.

Punctul forte al noii versiuni e fara indoia dat de efectele speciale si grafica folosita, tehnologia spunandu-si cuvantul, dar clipele de interactiune cu un caracter nebrutal lipsesc cu desavarsire sau sunt foarte prost realizate.

Dezamagitor este probabil [SPOILER ALERT] finalul versiunii 2010, cand eroul cu ajutorul divinitatii il infrange pe Hades, totul petrecandu'se in 2-3 secunde punandu'te a te intreba... "dintre Hades si Perseu, care e zeu si care semizeu de Hades moare fara o lupta ceva?!?".

Ca veridicitate scorul dintre cele 2 versiuni este destul de egal tinandu`se cont ca nici una dintre versiuni nu respecta firul povestii.



CONCLUZIA FINALA: nota finala:

2.5 din 5 stele pentru versiunea 2010
3 din 5 stele pentru versiunea 1981

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu