vineri, 7 mai 2010

[J`P] [eddy60] Curajul "util"

Foarte interesanta a fost o emisiune mai recenta de pe un post TV. particular unde aveam parte de anumite opinii a unor oameni considerati de foarta multa lume ca apartinand elitei vietii politice din Romania.

[nu am de gand a preciza numele postului nici al emisiunii pentru ca nu acesta este scopul acesei postari]

Primul invitat, intrebat de parerea sa legata de actuala conducere a administratiei publice, acesta formuleaza, cu o oarecare diplomatie, anumite critici legate de politicile adoptate, insa fiind intrebat ce ar face daca i s`ar oferi un postat, refuza spunand ca ar complica conducerea.

Discutia evolueaza ft interesant mai ales cand este pomenita o anumita lista care ar produce un "soc" in lumea politica, o lista in care sunt mentionate diverse caractere care au parasit o anumita formatiune politica - invitatul respectiv aratand o usoara .. nesiguranta.. fata de consecintele viitoare ale posibilei publicatii.

Un al 2lea invitat intrand in dezbatere, incepe a derula un discurs prolix, astfel ca observam cum prin diferite opinii ale sale chiar si fraza"tancul merge pe nisip deci si avionul zboara prin nisip" pare sa aiba mai multa logica.

In demersul de pledare pentru o "demnitate curata" acesta introduce o noua idee, sustinand ca un partid modern nu trebuie sa faca "compromisuri compromitatoare" .

[parca compromisul presupunea o situatie compromitatoare, domnia sa o sti mai bine]

Finalul intalnirii a fost cu atat mai savuros pentru cei care pot face diferenta intre un popa si "betmen" astfel ca primul individ ne`a demonstrat ca , daca societatea a evoluat, normal ca si anumite expresii implicit se vor adapta.

Oamenii politici dornici de parvenire ca`n operele lui Caragiale numai exista, locul lor fiind luat de cei cu un "curaj util" aplicat atunci cand exista un interes care nu poate fi anuntat anterior pentru ca a face politica in opinia domniei sale nu corespunde cu a avea curajul de a spune ce gandesti, opinie impartasita de o buna bucata a clasei politice.



CONCLUZIA FINALA: cine nu are un "curaj util" nu il prinde `culoarea politicii`

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu