vineri, 7 mai 2010

[J`P] [eddy60] "Mostenirea"

Ultima stire ce tine de materia oamenilor de rand dupa cum bine stiti e legata de o vreme etern "buna" in care ne scaldam.

Povestea incepe foarte frumos cu un aer de peste ocean care trimite in Romania, ca si in multe alte tari ale Europei, o bataie peste umar ajungandu`se a se simti un aer de criza.

Bun, noi - vorbind in general ca un tot unitar pentru ca si cei aflati la putere sunt acolo prin votul majoritar al cetatenilor- ce facem? simplu, facem revolte, vrem demnitati si alte sporuri, cereri de facto destul de acceptabile daca am fi trait intr`o tara cu o economie mai buna.

Mai ne dam in cap, mai ne bagam bani in buzunare si ne mai uitam ca cretinii la greva japoneza fara a incerca a copia ceva din sistemul acestora care, desi dpdv al resurselor naturale e deficitar, in plina criza japonezii o duc bine.

Foarta multa lume in aceste zile "apreciaza" conducerea administratiei publice aratand prin diverse cai, modalitati de a fi prevenit ceea ce azi numim un noroi care ne acopera pana'n gat.

Poate ca asa o fi insa trebuie sa avem in vedere si alte anumite demersuri in vigoare atunci cand aruncam cu pietre, nu ca pietrele nu sunt bine aruncate insa nu toate in directia cea buna.

Problema tine mai mult de marirea unor salarii si pensii in decursul ultimilor ani[chiar din anul `98-2000 incoace] in scopul realizarii anumitor campanii electorale a mai multor formatiuni politice in situatia in care Romania pentru a realiza anumite cheltuieli facea permanent anumite imprumuturi de la banci asigurand din timp o "mostenire" pentru generatiile urmatoare.

Sigur, nici actualele masuri luate nu au ajutat foarte mult, insa aici se aplica mai mult principiul solidaritatii.


CONCLUZIA FINALA: cat timp mai trebuie sa treaca pentru a putea vorbi de o crestere economica negativa?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu