sâmbătă, 18 septembrie 2010

[J`P] [OFL] [eddy60] Coada

Se spune ca singura coada care ar trebui sa o urmam si la care sa ne asteptam randul e cea care ne aduce castigurile cele mai mari fie sub forma pecuniara fie sub orice alta forma care genereaza satisfactie.

Oare functioneaza totul conform acestei opinii? Nu si da. Totul depinde de pozitia acupata de noi in cadrul organizarii sociale, de caracteristicile care le prezentam atunci cand suntem alesi a fi o caramida de baza al unui zid sau doar o mana de var data peste zid.

Majoritatea persoanelor care au apucat a trai pana`n `89 sigur nu au nevoie sa citeasca asa ceva. Pentru ei ce se vede in zilele noastre reprezinta doar o replica minora a ceea ce a fost.

Sub aspectul a ceea ce a determinat acest fenomen, avem in vedere mai multe cauze. Dar totul se rezuma , in principiu, la o insuficienta in ceea ce priveste realizarea unui echilibru intre cerere si oferta (de servicii, produse , etc.).

Fie ca vorbim de o remuneratie insuficienta sau o lipsa totala a competitiei totul se ajunge a se simplifica sub aspectul acestui deficit.

Totusi, acum exista o diferenta intre cozile din zilele noastre si cele din perioada comunista.

Daca atunci nu se gaseau produse, acum exista, dar banii sunt putini. Cautam lucruri din ce in ce mai ieftine, cantitate vs calitate, supravietuire vs demnitate(o tema care o voi discuta intr`un articol ce va urma).




CONCLUZIA FINALA:  Lucrurile par banale daca nu le si traiesti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu